«

»

Pobyt „Dokážeme to spolu“ 1., 2., 3.A a 3.B třídy – 2016

HORSKÁ CHATA BÍLÁ – 7.9.-9.9. 2016

Ve středu ráno v 8.15 hodin odjeli žáci 1., 2., 3. A a 3. B třídy na společný pobyt. Celkem se pobytu zúčastnilo 67 žáků. Pedagogický dozor zajišťovaly třídní učitelky, asistentky pedagoga a paní ředitelka.

Pro prvňáčky to byl první adaptační pobyt se staršími spolužáky.

Před odjezdem jsme zkontrolovali dokumentaci žáků a provedli poučení před cestou autobusem. Po příjezdu jsme se vydali na delší vycházku po okolí Bílé, při které došli do lesní obory. Zde spatřili jeleny, daňky, divoká prasata aj.

Celý pobyt probíhal v pirátském duchu. Počasí nám po celou dobu pobytu přálo a tak se většina her odehrávala ve venkovních prostorách areálu chaty. Děti hrály hry, v lese stavěly domečky pro skřítky. Děti si zažily pirátskou plavbu, zkoušku odvahy. Tvořily pravidla třídy a zúčastnily se mnoha dalších sociálních a stmelovacích her.

Cílem programu bylo děti hravou formou zaměstnat, aby nebyly pasivní, a také si dětsky zařádit. Po celou dobu jsme se snažili o navození přátelské atmosféry, o vytvoření určitého řádu, spolupráce, ale také vlastního zdokonalování nejen v sebeobslužných činnostech. Důraz byl kladen na sebepoznávání a vzájemné stmelování mezi žáky a jejich třídními učitelkami, neboť hlavní náplní všech aktivit bylo téma „ Dokážeme to spolu“.

Pobyt hodnotím jako zdařilý a nejen děti si jej užily.

Pavla Třísková