«

»

Postup do mezinárodního kola!

Naše škola se poprvé zúčastnila světové výtvarné soutěže „Soutěž dětské mapy BARBARY PETCHENIK“.  Posílali jsme práce do 3 kategorií (celkem jsou 4 kategorie) a získali jsme hned tři významná umístění v rámci České republiky!

Obrovského úspěchu se podařilo dosáhnout Veronice Piskořové  v kategorie C (9-12let), se svou výtvarnou prací “ I české pohádky jsou světové“, kdy získala 3. místo z 518 přihlášených prací z celé České republiky! Navíc, z této kategorie jsou do mezinárodního kola posílány práce umístěné na 1. a 3. místě, tedy i od Veroniky!

barbara203

Další vynikající úspěch byl v kategorii B (6-8let), kde Natálie Klímková (třída 3.A) obsadila 4. místo ze 78 prací. Svou práci nazvala „Život stromů„.

barbara104

 

A do třetice, významného umístění dosáhla v kategorii C také Natálie Drobková (6. třída), která obsadila 8. místo (na obrázku vlevo). Své dílo nazvala „Svět je jako hrací skříňka“.

IMG_1494

Tato soutěž byla založena Mezinárodní kartografickou asociací ICA v roce 1993 jako památka na Barbaru Petchenik. Tato významná osobnost působila jako viceprezidentka ICA a kartografka, která se celý život zabývala mapami ve vztahu k dětem. Cílem je zlepšit tvůrčí představivost dětí o světě. Cenu udělují každé 2 roky na konferenci ICA nejvyšší zástupci, a to vždy alespoň jedné práci z každého kontinentu se zvláštním důrazem na věk zúčastněných dětí. Z každého státu lze přihlásit do mezinárodního kola maximálně 3 práce z každé kategorie. Oceněné práce jsou poté navrženy k prezentaci UNICEF na pohlednicích.

Celkové výsledky ČR  jsou k dispozici na adrese: http://geoinformatics.upol.cz/mapa_roku/barbara/?page_id=219

 

Ve školní galerii jsou vystaveny všechny práce, které byly vybrány do soutěže, aby reprezentovaly naši školu.

 

Umístěným žákyním gratulujeme a všem našim zúčastněným žákům děkujeme za pěknou reprezentaci školy.

 

foto zde