«

»

Ekologický pobyt – Horní Lomná 2017

Ve dnech 3.10. – 6.10. 2017 se  46 žáků 4.A, 4. B a  5. ročníku se svými učiteli  zúčastnilo ekologického pobytu v penzionu U Studánky v Horní Lomné.

Naše děti se na pár dní proměnily v návštěvníky z vesmíru, kteří přiletěli zkoumat podmínky pro život na planetě Zemi. Předem připravený program byl zaměřen na poznávání přírody a spojení člověka s přírodou.

V různých aktivitách, rozdělených na dopolední, odpolední a večerní činnosti, získaly děti nové poznatky, zkušenosti, zopakovaly si také a ověřily v praxi již známé věci. Byly využity mezipředmětové vztahy a plněny všechny kompetence vyplývající z ŠVP.

Pomocí her a úkolů  žáci prozkoumávali  život v lese, ve vodě a pozorovali, co vše  se děje v přírodě. Kromě plnění různých EVVO aktivit byl dostatek času  na sport, zábavu i osobní volno. Po večerech jsme se všichni scházeli ve společenské místnosti, kde jsme hráli deskové hry, vybarvovali dle vlastní fantazie kreativní mandaly se zvířecí tematikou či poslouchali pohádky na dobrou noc. Jako správní mimozemšťané hrdě prezentovali své domovské planety.

S ubytováním byli všichni spokojeni. I přes občasné nepříznivé počasí se dětem pobyt líbil a budou na něj dlouho vzpomínat.

foto zde