«

»

Krajská stipendia ve školním roce 2020/2021

Také ve školním roce 2020/2021 bude Moravskoslezský kraj poskytovat přímou finanční podporu žákům studujícím řemeslné a technické obory, jejichž absolventi v regionu chybí nejvíce.

Krajskými stipendii podporované obory vzdělání ve školním roce 2020/2021 a podmínky finanční podpory jednotlivým žákům vzdělávajícím se ve středních školách zřizovaných Moravskoslezským krajem byly schváleny 27. 8. 2019 Radou Moravskoslezského kraje.

Příjemcem stipendia může být pouze žák, který se vzdělává v podporovaném oboru vzdělání ve střední škole v denní formě vzdělávání řádného studia. (nikoliv ve zkráceném studiu pro získání středního vzdělání s výučním listem či pro získání středního vzdělání s maturitní zkouškou a v ostatních formách vzdělávání). Obory vzdělání jsou rozděleny do dvou kategorií A a B, přičemž v kategorii A mají žáci možnost získat prospěchové i motivační stipendium (jedná se o obory: pokrývač, klempíř, kominík, řezník – uzenář, malíř a lakýrník, montér suchých staveb, tesař, zedník, pekař, nástrojář), v kategorii B pouze prospěchové (jedná se o obory: elektrikář, elektrikář – silnoproud, elektromechanik pro zařízení a přístroje, jemný mechanik, tiskař na polygrafických strojích, výrobce potravin, autolakýrník, autoelektrikář, karosář, železničář, strojník silničních strojů, ošetřovatel, zahradník, mechanik strojů a zařízení, mechanik seřizovač, mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení, operátor dřevařské a nábytkářské výroby.)

Více informací na:

https://www.msk.cz/cz/skolstvi/krajska-stipendia-ve-skolnim-roce-2020-2021-135042/