«

»

Co s přihláškou na SŠ?

Termín odevzdání přihlášek je stanoven na 1. března 2023.

Tiskopis přihlášky jste obdrželi ve škole. Obě přihlášky jsou totožné (školy/obory jsou ve stejném pořadí). Důvodem je to, že každou přihlášku odevzdáte na jednu školu/obor a podle pořadí, v jakém jste je vyplnili, pak na tyto školy půjdete vykonat přijímací zkoušku.

Škola, která je uvedená na prvním místě ví, že vás má pozvat na přijímačky v prvním termínu, tedy 12. 4.2023. A stejně tak škola na druhém místě ví, že vás má pozvat na termín 13. 4. 2023.

POZOR – Některé obory požadují potvrzení zdravotní způsobilosti ke studiu a výkonu povolání – potvrzuje ji lékař přímo na 1. straně přihlášky.

Obě identická vyhotovení přihlášek je pak potřeba podepsat (originálně, ne kopírovat) – podepisuje se žák a zároveň i zákonný zástupce. Zákonný zástupce doplňuje také datum narození.

Přihlášky opět doneste do školy, odevzdejte výchovné poradkyni (Mgr. Petra Strnadlová), která zajistí potvrzení známek paní ředitelkou. Poté vám přihlášky opět navrátí a vy je již samostatně doručujete na dané střední školy.

Přihlášku lze na vybrané školy doručit osobně nebo poslat doporučeným dopisem. Pokud ji na školu ponesete osobně, doporučuji nechat si potvrdit její převzetí. Pokud ji posíláte poštou doporučeně, pak vám jako doklad slouží podací lístek z pošty, který si uschovejte minimálně do doby, než obdržíte pozvánku na přijímací zkoušky. POZOR – podání přihlášky prostřednictvím e-mailu není možné (respektive není uznáváno jako možné a formálně správně).

SHRNUTO – Platná přihláška musí obsahovat podpis žáka, podpis zákonného zástupce, základní školou potvrzený výpis známek z vysvědčení, a je-li to ze SŠ požadováno, tak i potvrzení o zdravotní způsobilosti uchazeče.

(V dalším kole přijímacích zkoušek – v případě, že nebudete přijati na žádnou ze zvolených škol, již počet přihlášek není omezený. Přeji vám, aby nikoho z vás tato situace nepotkala, ale pokud by se tak stalo, tak se nebojte, jsou další možnosti. Ty však budeme řešit individuálně po přijímacích zkouškách.)