«

»

Ekologický pobyt – 3. – 5. třída

Ve středu 29. 5. jsme odjížděli na ekologický pobyt. Jela 3. A, 3. B a 4. a 5. třída. Cesta byla celkem dlouhá. Po příjezdu jsme šli na pokoje a odložili jsme si kufry a šli jsme hrát hry. Někteří stavěli domečky pro skřítky, někteří si hráli v chatce na zahradě na rychlé občerstvení a ostatní si hráli třeba fotbal. Potom jsme měli nachystaný oběd a po obědě byl odpolední klid. Po odpoledním klidu pro nás paní učitelky nachystaly hru, při které jsme běhali do lesa a zjišťovali informace o tom, za jak dlouho se rozloží různé odpadky. Po večeři jsme tvořili deník, ve kterém jsme kreslili, co se nám za celý den nejvíce líbilo.
Ve čtvrtek jsme měli na snídani nachystaný švédský stůl. Potom jsme byli rozděleni do skupin a hráli jsme různé hry, u kterých jsme se pobavili. Po obědě a odpoledním klidu přišel déšť, a tak jsme museli zůstat vevnitř. Zahráli jsme si různé hry a dodělávali jsme náš deník. Po večeři (byly výborné špagety) přestalo pršet. Šli jsme tedy na procházku, vyšli jsme na rozhlednu, pohráli jsme si na hřišti a obešli jsme přehradu.
Třetí den našeho pobytu jsme strávili venku. Byli jsme rozděleni do týmů a soutěžili jsme proti sobě. Navzájem jsme si fandili a přáli jsme vítězství všem.
Po obědě na nás čekal už autobus, který nás odvezl zpátky domů.
Alžběta Wenglorzová a Aneta Ročáková, 4. třída
20240530_194145 20240529_15252020240530_193635