«

Branný den

Dne 25. října 2024 se na základní škole ve Fryčovicích konal tradiční branný den, kterého se zúčastnilo 14 týmů složených ze čtyř až pěti členů. Cílem bylo nejen prověřit fyzickou zdatnost a týmovou spolupráci, ale také znalosti a praktické dovednosti žáků v různých disciplínách zaměřených na základy branné připravenosti.
Soutěž byla rozdělena na osm stanovišť, kde si týmy mohly vyzkoušet rozmanité úkoly.
Na prvním stanovišti museli soutěžící zvládnout rozdělání ohně, což prověřilo nejen jejich šikovnost, ale i spolupráci. (Kdybyste dnešním dětem dali sirky a poslali je hrát si do stohu, nemusíte mít velký strach, že by lehl popelem. 😆)
Stanoviště síla nabídlo příležitost ukázat fyzickou připravenost žáků v silovém úkolu, který vyžadoval nasazení všech členů týmu.
Další stanoviště bylo zaměřeno na střelbu, kde soutěžící testovali svoji přesnost.
Čtvrté stanoviště ověřovalo orientační smysl dětí při práci s mapou.
Vědomosti žáků prověřil test zaměřený na všeobecné znalosti, kde otázky pokrývaly oblasti první pomoci, přírody a historie.
Hod granátem zase vyžadoval od soutěžících preciznost a koncentraci.
Zdravověda zaměřena na přenos raněného umožnila žákům předvést, jak zvládají základy první pomoci a dokáží si poradit v krizových podmínkách.
Na posledním stanovišti, zvaném „žlab,“ soutěžící museli zvládnout specifický úkol, který kladl důraz na komunikaci a spolupráci.
Branný den na základní škole ve Fryčovicích se nesl v přátelské atmosféře plné soutěžního ducha. Pro všechny zúčastněné byl nejen příležitostí ověřit své schopnosti, ale také podnětem k zamyšlení nad tím, jak důležitá je schopnost správně reagovat v krizových situacích a spolupracovat s ostatními.
Díky příspěvku spolku rodičů dostal každý soutěžící malé občerstvení a týmy na prvních třech místech věcné dary.
fotky na facebooku (https://www.facebook.com/profile.php?id=61565342632831)
nebo instagramu.