«

»

Adaptační pobyt 6. třídy

AP1Děti, které po prázdninách přešly z prvního na druhý stupeň naší školy, se ve dnech 7. a 8. září zúčastnily adaptačního pobytu. Navzájem se všechny znají a tak to bylo především seznamování se s novým třídním učitelem, ale i příjemné prožití končícího letního období.

Seznámení by jistě proběhlo tak jako tak, ale v neformálním prostředí mimo školu a při hrách a činnostech uvnitř i venku se všichni dobře bavili a užili si  takové malé prodloužení prázdnin.

AP3Místo ubytování – Barborka, atmosféra poklidná a přitom vše v tempu, které dětem vyhovovalo a každé si v programu našlo to své. Čas strávený ve společenské místnosti jsme využili k jednoduchým hrám a společnému poznávání se, venku jsme si zasportovali, ve středu večer si děti po společné přípravě dříví užili táborák s opékáním párků a s kytarou, na kterou zahráli všichni tři učitelé.

Pravda, děti doprovázeli na pobytu dva – třídní učitel a zástupce paní ředitelky, odpoledne však za námi dorazil také pan učitel Martin Růža. Co je ovšem nejdůležitější: děti se u ohně bavily, velmi hezky zpívaly a tak se některým ani nechtělo jít spát, když nadešel čas.

AP2Celý pobyt byl orámován pěší cestou tam i zpět, pokaždé jinudy. A tak jsme se například po cestě zpátky mohli pokochat úžasným pohledem na hrad Hukvaldy z vyhlídky s lavičkou Leoše Janáčka.

Počasí nám skutečně přálo – tam jsme sice vyráželi po mokrých cestách a především v lese bylo bláta místy dost, ale poradili jsme si. Návrat už byl plný slunce a čisté oblohy.

Poděkování patří všem zúčastněným a také panu Volnému za přepravu našich věcí na místo pobytu a zpět.

Závěrem nabízíme krátká sdělení dětí k adaptačnímu pobytu, občas mírně kritická, ale převážně pozitivní.

foto zde